26 юли 2007

Harry Potter and the Order of the Phoenix /The movie/

Около филмите за Хари Потър има една малка мистерия - всеки път като се навием да идем и се получават разни гафове и неприятни случки на път за киното. Дано учените се позанимаят със загадката...

А иначе филмчето беше учудващо добро. Сценария беше обичайното нахвърляне на моменти от книгата, съчетано с опростяване. Но бяха намерили някои много готини актьори.

Луна Лъвгуд --->

Да му се невиди, най-любимата ми героиня от книгата. В първия момент като я видях ми се прищя да си тръгна. Къде е казано че е изрусена? Тя е мръсно руса, не изрусена!!! Обаче този празен немигащ поглед, веселото подскачане... Накрая взе че ми хареса. Абе, сладко е момичето :)
Друга готина изненада: Нимфадора Тонкс. Честно, представях си я застаряваща леля. А тук се появи супер яка кака тип пънкарка, която намига добре. Актрисата е Наталия Тена и тепърва започва кариера. Стискам й палци!



Десертът на кино-вечертта: Долорес Ъмбридж. Страшна жена са намерили. Как да не се зарадваш като гледаш тътренето й, покашлянето, мазната усмивка...
Близнаците Уизли регистрираха повечко присъствие във този филм, за разлика от предишните, но уви отрязаха им доста от тържественото заминаване от Хогуортс.
Чо Чан беше бая бузеста и целувката с Хари си беше загуба на време. 50 дубъла, ама не им се е получило добре.
Саундтрака беше на ниво. Ефектите бяха дори в повече, но трошащите се кристални кълба и стъклата накрая, ми доставиха някакво чувство за душевен мир, трудно е за описване.
Филмът е хубав. Хващайте гаджето или приятелката да го гледате. Но не взимайте малки деца! Ще умрат от скука...
:)

4 коментара:

Анонимен каза...

хаха :) за здравостъпъл човек на земята този филм ще е с етикет "да се гледа преди самоубийство"

Galadriel каза...

Чаак пък самоубийство... по-скоро "времеубийство" ^^

desert rose каза...

само не разбрах защо трябва да са замесени "гаджета или приятелки". всмисъл, ние ходим на кино кой с когото успее да се уговори. :)

Galadriel каза...

Безплатна реклама на филмчето правя ^^ Пък иначе - да, който успееш да хванеш - с него...