27 септември 2007

Новина

Докато ни промиват мозъците с учителската стачка и местните избори, по света се случват далеч по-важни неща. Във форума на анимес засякох следната новина:

За удар по иранските ядрени обекти САЩ имат мощна бомба с тегло 14 тона, която може да поразява цели, разположени дълбоко под земята и с тези си характеристики превъзхожда току-що тестваната в Русия вакуумна бомба.

Такова изявление в ефира на тв "Фокс" направи председателят на експертния съвет към неправителствения Комитет за политиката към Иран и бивш зам.-началник щаб на американските ВВС о.з. ген.-лейтенант Томас Макинъри. Изявлението му бе цитирано от РИА "Новости", съобщи БГНЕС.

"Имаме нова мощна бомба с проникващо действие", заяви генералът. "Руското оръжие е било хвърлено от самолет, то не е бомба с проникващо действие. Ние разполагаме с проникваща бомба - не мога да ви кажа до каква дълбочина може да достигне, но Ахмадинеджад (бел.ред. президентът на Иран) и Иран нямат нищо, което да не успеем да пробием", каза Макинъри.

Коментирайки разпространената във вторник информация от "Фокс" за обсъждания на сценарии за военен удар по Иран в коридорите на властта във Вашингтон, генералът заяви, че след решението на Германия да се откаже от по-нататъшни санкции срещу Иран САЩ "нямат друг избор". Те ни накараха да преминем към военен вариант, каза генералът, имайки предвид германците. Той описа няколко сценария за силови действия от страна на САЩ срещу Иран, като определи за най-предпочитан от самия него масирана въздушна кампания за бомбардиране на Иран.

По думите му бомбардировката "ще започнат 65-70 самолета, създадени по технологията "стелт", както и 400 обикновени самолети". "Това е въздушна кампания с продължителност 48 часа за поразяване на 2 500 цели и унищожаване на техните ядрени обекти, обектите на противовъздушната им отбрана, военно-въздушните им сили, военно-морските им сили, ракетите им с ответен потенциал "Шахаб-3" и накрая тяхното командване и управление. Нека след това иранският народ да поеме отново страната в ръцете си", заяви генерал-лейтенантът в оставка, като добави: "Толкова е просто!".
Макинъри е известна фигура в консервативните кръгове във Вашингтон и оглавява експертния съвет. Негови членове са още бившият директор на ЦРУ Джеймс Улси, бившите зам.-държавни секретари на САЩ Уилям Нитце и Ричард Шефер, както и бившият представител на американския министър на отбраната на преговорите за контрол над въоръженията в Европа Раймънд Тантър.


Не можах да издиря новината в БГНЕС, но това не значи че е лъжа. Във вестник "Строго Секретно" от доста време прогнозираха бъдещата война с Иран. Но отвратителната наглост и арогнантност на Макинъри са изненадващи. Остава единствено надеждата бомбата да се взриви още в Щатите ...
Интересно какво ще остане от света след тази "
масирана въздушна кампания"?

2 коментара:

Анонимен каза...

Дупки, това ще остане :}

mindbolt каза...

тру тру