15 октомври 2007

Blog Action Day

Хей Ти! Именно Ти, който четеш този блог. Независимо дали по погрешка си попаднал тук с думите "казан за ракия" (защото с тези думи тук влизат повечето хора), или ме четеш редовно, сега ще станеш и ще отидеш да провериш мивките в апартамента. Да, и тази в кухнята. Не се бой, не е толкова далече. Затвори ли ги, за да не капят? Благодаря ти.

На път за компа изгаси и лампите в стаите, дето няма никой. Не си Айфелова кула, та да е осветено като че ли е ден, нали? И радиатора намали малко. Не е толкова студено, още е октомври. Ако още ти е студено, размърдай се. Хайде всички, раз-два-ръце-горе-три-четири-ръце долу. Така десет пъти. По-добре е, нали? А сега изключи телевизора. Щом се занимаваш с компа, телевизора ти въздейства на подсъзнателно ниво, не знаеш ли? Нали не искаш подсъзнанието ти да размишлява над остротата на ножчето Бьорнер? Хей, ама ти пак седна пред монитора. Никакви такива. Знам, че съм досадна, но моля те, иди и намери вестниците, които смяташ да изхвърлиш. Отдели ги от останалия боклук. Ха, така. Утре ги дай на някой просяк да ги занесе за рециклиране. Хем ще има ст'инки за ракийка и ще те споменава с добро, хем малко ще разчистиш у дома и жнъта ( респ. м'жът) няма да се муси. Хм, пак седна, да му се невиди и мързела ти. Ставай и събери храната дето мухлясва в хладилника. Марш долу пред входа, нахрани горките животинки, че и те душица имат. И преди да си се прибрал, за да ми дочетеш поста, иди до някой магазин за сортови семена. Вземи си боб и леща и ги сложи в памук. Не помниш ли часовете по трудово? Да, иде инфлация, тъй че ще си доста по-щастлив, ако на терасата имаш и бобец и леща. Все още си в магазина за "Сортови семена"? Марш до някой агро-магазин. Там те чакат бъдещи дръвчета, иначе казано сегашни фиданки. Взимаш няколко бройки в зависимост от това кое ти е любимото число. Товариш ги на колата, не бой се няма да изцапат. Връщаш се пред блока или зад в зависимост от пространството и ги засаждаш за радост на контингента от бабички насядали по пейките. Браво на теб! Още едно добро дело. Сега взимаш ноутбука или на български тефтера и си записваш с едри печатни букви: "СЪБОТА И НЕДЕЛЯ ДА ЗАСАДЯ ДРЪВЧЕТА". Събота и неделя взимаш жнъта, качвате се на колата и отивате сред природата. Задължително носите със себе си лопата, сандвичи, бира и одеяло. Тя постила одеяла и вади яденето, а ти засаждаш дръвчетата, показвайки гордо мускули. След това хапвате, пийвате, радвате се на живота. Събирате си боклука, ако има друг също. Не бойте се, надали е заразен. Ако сте хипер гнусливи, вземете си ръкавици. Слагате го в торба и се връщате в града, където намирате не много пълен казан за боклук и го изхвърляте там. Бравоооооо!

Поздравления, ако сте ме послушали. Ако не сте, вашта мама боклукчийска и пълен комплект китайски проклятия за цялата рода!

Честит ви Блог Екшън Дей!

7 коментара:

wH1sp каза...

За дръвчетата съм съгласен - останалото ми се струва въпрос на lifestyle за всеки човек поотделно. Не можеш да принудиш някой да си гаси лампите, примерно ако го е страх от тъмното? Или пък просто иска да "бъде светлина"? Малко е тоталитарно :)
Всеки има свободата да избира как да живее :)

Анонимен каза...

лампата в банята и коридора светят, в стаята също. духалката духа, прозорецът е отворен да се проветрва, телевизора работи колкото да бръмчи нещо докато не е включен уинампа. компа не се гаси. стъкларията се чупи, хартията се къса. оставяме нарочно храната да се развали и чак тогава я хвърляме.
ходим по поляните и правим мизерии :)
аз съм от село и съм за малко

Galadriel каза...

Владо, аграр такъв! Марш у село да садиш домати!:D

Wh1sp, ако има страх от тъмното горкия лирически герой, да поговори със специалист или да повика свещенник да благослови дома му срещу зли сили. Ако "иска да бъде светлина", да пали свещи. Ако иска да плаща за ток като по Татово време - да гаси лампите!

Buch каза...

Да, хареса ми.
Аз съм от онези които случайно са попаднали на блога ти. Почти с всичко съм съгласен с теб, но каква е рецептата, когато не живееш сам и не можеш да превъзпиташ хората с които живееш?
Много ми хареса, как ме накара да изгася телевизора. Стана някак тихо и спокойно :)
Ще се поразровя още малко из джунглата на твоите мисли, може пък да ме нкараш да направя още нещо смислено...

Shaft of Light каза...

Другото може и да не свърших, но поне телевизора ме накара да изгася =)

Анонимен каза...

порно картинки малолетки
порно со спящими видео
клип секс
порнография секс сучки
peliculas porno
голые студентки порно
трах скачать
оральный секс ангина
покажите видеоиз парнухи
порнофильмы смс

Анонимен каза...

yrhealth dana brachiated veins manners policythis bind questionable gill stratified citizenship
lolikneri havaqatsu