28 декември 2007

7те албума, които бих взела на самотен остров

Йеп, и мен ме включиха в играта.
Правилата са прости:
(1) всеки участник цитира тези правила
(2) цитира този пост
(3) цитира този, който го е посочил
(4) изброява 7-те си любими албума (може повече или по-малко), като споделя и нещо повече за тях или за избора си
(5) посочва (предизвиква) поне трима други блогъри да направят същото.

Бях посочена от Тин4е още вчера. Но пуст размисъл...

В крайна сметка седемте са:

1. Рамщайн "Reise, Reise" Албумът, който съм въртяла най-много според статистиката на уинампа. Щом ще е самотен, че и остров, значи няма да преживея без Рамщайн. (Ще гледам и да не си забравя тениската на Розенрот ^^)


2. Clint Mansell "Requiem for a dream OST" Какво сдухване ще е без Мансел??? Обожавам този филм и саундтрака му. Хвърлял ме е в депресия и ме е изкарвал от нея. Ще си слушам "In the ens it`s all nice" докато си правя сал или събирам халюциногенни гъби.



3. Енигма "A posteriori" Бих искала да взема всички албуми на Енигма, но щом ще съм на самотен остров, значи ще имам достатъчно шумове за медитация.




4. Nightwish "Dark passion play" Новият албум ми изпълва душата. Таря не я харесвах много, защото веднъж я сънувах че ми крещи с нейния невероятен глас. Анете е душица. Щом няма да има хора, значи ще си взема и лириките и ще пея. Ако преди това е имало живот на острова, след това няма да има ^^


5. "The best of Doors" За самотни вечери край огъня. Бих се радвала да имам китара в ръка и да си пея "Show me the way to the next whiskey bar..." XD




6. "Blood and Chocolate OST" Някъде много отдавна писах за тоя ост. Ету тука. Филмът е меланхолично бозав, не блестящ с почти нищо, но саундтрака е много готин. Поне за мен де. =)))




7. Моят диск. Ще си го направя специално. Ще включва хубавите песни на Менсън, Paradise Lost, увертюрата на "Кармина Бурана", някой транс и техно парчета, без които не мога, Депеш Мод, Пласибо, Хелиум Вола, и каквото друго се пази в ай-пода... ^^



И така вие сте наред. Посочвам Shaft of Light, Нели, Essme, Mindbolt и Светлина.

:)

4 коментара:

Анонимен каза...

Reise, Reise e под всякаква критика. Просто албумът е много зле. Пробвай с някой друг албум :)
А OST на Requiem for a dream не знам за какво ти е на самотен остров?

Galadriel каза...

Различно хора, различни мнения. Не знам какво не му харесвате на "Reise"-то. Няма изгъзици като "Stirb nicht vor mir" и е достатъчно хард.

Бих попитала на свой ред, изобщо за какво са ми 7 албума на самотен остров, където предполагаемо няма ток ^^ Но ОСТ-а е прекрасен. Ще ми напомня от какво зло съм се отървала - хората.

=)

svetlina каза...

МислИ си, че това са седемте албума, които ще си тананикаш или сънуваш на съответния остров. Те ще те спасят от... от острова всъщност, щото то от лудост поне твоят подбор не може да спаси даже и полска мишка ;)

svetlina каза...

опааааааа - забравих да кажа, че тия дни ще съм намислила и моите седем смъртни гряха... Мерси за предизвикателството