22 декември 2007

Предколеден бюлетин

Няма как, трябва да се ходи по магазините преди Коледа. За последните 10 дена се събра толкова материал за описване, че сега ще се опитам да го разкажа вкратце:

Предколедни адвенчърс между и в магазините
(Преживяно от М&Т Корпорейшън)


Искам нормални дънки
Искам пък. Синички, без черепчета, панделки, финтифлюшки, пайети и прочее грозотии. И по възможност дънки, които не са стеснени към глезените. Е, няма такива. Но, ако не знаете, на "Младост" има магазинче, в което продават дънки от линията на Мадона (не, бе, не ви лъжа, така твърди продавачката!). В това гамазинче 3 на 3 метра може да срещнете самата продавачка и приятеля й. Те ще се карат гръмко. Той ни в клин, ни в ръкав ще пита как сте. Ще му кажете с унил глас че сте добре и ще му предложите пуканки. Той не само ще си вземе, а и ще предложи на продавачката. Тя пък ще му се развика да се маха най-сетне, и цикъла ще приключи с това, че ще си излезете от там, без дънки от линията на Мадона.
В крайна сметка, след обиколката на "Младост", горния Център и долния Център, ще си откриете дънки в магазина, покрай който минавате редовно, и който, един дявол знае защо, сте оставили за последно в списъка. Късмет.

"Ще отворя след 15 минути"

Когато видя такъв надпис се чувствам като в Матрицата.Колите минават покрай мен, всичко си тече, само има нещо сбъркано в цялата работа. Решавам, че продавачката е отвлечена от извънземни и отивам другаде.

"Извинете имате ли Пръстен, дубликат на Пръстена от "Властелина на Пръстените?"

Любимото на всички бижутери е, когато аз и Schaft of Light се намъкнем в магазина, и тя каже това на скоропоговорка. Има два вида реакции:
1. "Ъъъъ?"
2."Не, нямаме"

Мърфи е прав.
Трябва да обиколиш поне 10 магазина, за да ти остане само една последна надежда. Това, което търсиш ще бъде там. Може би.
Ако откриеш това, което търсиш, ще е скъпо. Преди да изкараш парите, ще се сетиш че има и 12ти магазин, в който не си влязал, но въпреки това ще купиш от магазин номер 11. Три дни по-късно случайно ще се озовеш в номер 12 и ще откриеш закупеното. Естествено, по-евтино.

Неща, които няма да откриеш никъде.
(И явно е по-добре да не търсиш.)
Разкроени дънки, макети на самолетчета, играта "Туистър" (освен в Пингвините" където струва 40 лева), учебник по литература, какъвто ти трябва, пуловери без ръкави и поло. Списъка ще се удължава, естествено.

Какво лекува ходенето по магазините?
Неотдавна открих статия в Космополитън, за това какво лекува секса. Списъка включваше депресия, хронична бедност, международното положение, абе изобщо всичко.
Та ето какво лекува и мотаенето из магазините:

  • препълнен джоб
  • странно желание за естетика
  • добро настроение
  • и още и още...
Като за завършек, мога само да пожелая на всички весели празници. Радвайте им се, защото 2008ма ще бъда тежка година.

4 коментара:

Shaft of Light каза...

Пропуснала си отговора "Ааа, ама госпожице, тука продаваме злато" "Да, знам" "Еми не, нямаме..." или "Добър ден, имате ли пръстен, дубликат на пръстена от "Властелина на пръстените"?" "Не, госпожице, опасявам се, че нямаме" [кратка пауза] "А ако Ви помоля, ще ми направите ли?" (rofl)

fuck the norm каза...

мани 2008,2012 ще бъде тежка

така разправят маите,поне

Galadriel каза...

Тц, 2012 ще е лесна, просто през декември тогава ще дойде края на света (според маите поне). :P

svetlina каза...

пък според мен е дошъл още като се е родила приятелката на оня, дето яде пуканките на хората...