01 май 2006

"Изкуплението Шоушенк" и други такива събития

Странно е, когато ти се случи нещо неочаквано. Странно е, когато рязко се наложи да промениш мнението си. Странно е, когато това стане в 1 през нощта. Място на действието:дивана в хола. Време: между 10:30 и 01:00 през нощта. "Изкуплението Шоушенк"- режисьор-дебютант, негър, затвор - всички фактори за пълната щатска боза са налице. Но не, това не се оказа поредната боза. За разлика от всички ония дивотии, които досега съм гледала, в които лошите са тотално лоши, а добрите-много добри и добрите бият лошите, а лошите бият добрите още повече, а накрая добрите побеждават, макар и със счупен нос, та за разлика от това, в този филм се пръква една идея, която е развита по страхотен начин. Невинен човек попада в затвора, преминва през цялата гадория, която можете да си представите, че и повече, и се измъква жив, здрав и лукиващ. Може да звучи твърде познато и скучно, но филмът е върха. Препоръчвам го на всеки.
Друго, което препоръчвам е една програмка: Google Earth, изтеглих си я днес сутринта и много и се накефих. Тя представлява пълен комплект от сателитни снимки на Земята и позволява да надникнете където си искате. Улички, къщички, забележителности- всичко. А и да не забравя:
www.endorion.org - сайт за луди фенове на "Властелинът на Пръстените", има всичко, карти(нки),програмки за шрифтове, музиката от филма, книгите, и отделно- вицове, карикатури, новинарски емисии, и прочее шегички, от които Толкин би се обърнал в гроба.. Enjoy! :)))

1 коментар:

Galadriel каза...

btw www.endorion.org e, сори, много съм разсеяана :)