10 май 2006

Парцалена фея

Парцалена фея- от това по-добро определение за my soul condition от вчера насам не знам. Не казвам, че една контролна по физика и класно по литература са в състояние да ме изтощят, но когато се прибирах снощи имах чувството че ще се разпадна на съставните си части. Обичам дългите пътувания с автобуса, след даскало, когато това си е единственото място, където мога да дремна за известно време. Както в оная реклама на Кока Кола "някой вярват в дрямката...", в кво ли вярвам аз е въпроса? Но за това после. Прибрах се и бях толкова гроги, че металната врата на входа ми се стори странно тежка. Докато се разлагах в асансьора ми хрумна че сигурно са ме отровили, но не беше възможно, защото само пакетирани работи бяах яла- Кола, фафла, шоколад, зрънчо...мани, какво прасе съм! Дори и след вечерята, обилна и вкусна, но за разлика от друг път- неповдигаща настроението, пак не бях себе си. Майка естествено забеляза намалените отбранителни сили на тялото ми и ме изхвърли от компютъра, аз пък избутах брат ми от телевизора и прекарах вечерта по един нетипичен трупясал начин. Сутринта като извърших дългия процес по събуждането, тоест, отваряне на очи, 3-минутно гърчене между чаршафите, откритието че банята не е толкова далече калкото ми се струва,а много повече, закуска и истинско събуждане с "Рамщайн" пред компа, открих че силата на проклятието, което най-вероятно ми е било отправено, е отслабнало. Отново си бях Маги, а известен принос към доброто ми настроение беше че майка пак е избягала нанякъде, така че ще трябва да се грижа сама за себе си... Сега ако имаше и някой хубав филм за гледкане...ама нейсе-няма. Наскоро гледах един адски смахнат филм, който ми преобърна представите за Хийт Леджър. Да, ясно е че за "Brokeback Mouintain" говоря. Факт е че преди това бях гледала "Казанова" и филмчето се оказа много свжо, а сега тая траги-комедия просто ме закопа. То бива да няма вече интересни идеи, ама както беше казал някой "Дай сега да направят филм за любовта между овца и човек, та на овцата да и дадем "Оскар""...та, отчаяна съм на тема филми, някой ако знае хубав филм да ми остави заглавието му :(

3 коментара:

Анонимен каза...

Няколко филма, които ми допаднаха:
"The Devil wears prada"
"A good year"
"Innocent voices"
Дано ти харесат )))
Интересно ми стана дали си чела "Властелинът на пръстените" или само си гледала филма.

Galadriel каза...

И "властелина..." и "Хобит" и "Червенокосия Джайлс" на Толкин съм чела ^^ И мерси за филмите, който и да си :)))))))))))

Анонимен каза...

С удоволствие чета нещата, които пишеш...попаднах на теб случайно в гугъла и оттогава редовно преглеждам страничката ти за нещо ново.