22 май 2007

Reise, Reise


Знаеш ли какво са траверсите? Гредите под релсите, по които се разхождат разни Магита със слушалки в ушите. Чувството е малко кофти, непрекъснато усещаш приближаващия влак. Пък него всъщност го няма, а само някви работници ти подвикват от строежа "Влака идва", за да те накарат да им обърнеш внимание и/ли да млъкнеш. Защото мотаейки се по релсите няма да срещенш никой, който да може да ти каже да спреш. Защото другите индивиди са пикаещи в храстите хора, или чекиджии от близкия парк. Общо взето безвредни хорица, тип Акакий Акакиевич, но без шинел. Най-труден е изборът в началото - наляво или надясно да поемеш? Надясно води към края на нищото, а наляво към началото на нещото. А ти си в средата на времево-пространствената ос. Не, аз съм там и всичко е като в хорър филм във мъртъв град, защото цветчетата от дърветата падат и подухва странен вятър. Влака не идва и не идва, а въпреки че е слънчево, прикапва. После идва четворката и откривам (най-сетне) от къде минава.
Да живеят батериите.

2 коментара:

Shaft of Light каза...

Такава обикновена разходка описана по такъв прекрасен начин. Страхотен пост, много ми хареса, надявам се най-после си навлязла в оптимистичния си период :)

Анонимен каза...

Интересно наистина. Но на релсите е най-възможно да срещнеш следните неща :
1. Товарен влак
2. БДЖ поддръжка
3. Междунаредоден влак
4. Пътнически влак
5. Бърз влак
6. Ускорен-бърз влак
7. Експресен влак
8. Някой заблуден самоубиец :)

А колкото до субектите около линните, не забравяй, че живеем в една безгранична джунгла със видове, за които ако знае Дарвин би се обрърнал в гроба.

поздрави!