28 юни 2007

The End of "Death note"

Не мога да се сетя как почна всичко. Помня че дръпнах първи чаптър, но не ми хареса и го изтрих. Във Франкфурт обаче си взех първия том. Беше прекрасен, черно-бяла графика, миришеше на ново. Май чак след косплея реших да го гледам. Което прави началото на ноември.
Сега е края на Юни. 8 месеца. Всяка седмица по един епизод. Понякога чаках с нетърпение, понякога ми доскучаваше. Но беше част от живота ми.И в 3:00 днес следобед то свърши.
Не мога да не разкажа за "Death note".

Историята: Гениалния ученик Ягами Райто намира една странна тетрадка, която сякаш може да убива хората, чиито имена напише вътре. Момчето е обзето от титанична мания да промени света, убивайки тези, които си го заслужават(според него). И от Light се превръща в Kira (Killer).
Raito: В началото е голям пич, но властта над човешките съдби е кофти дар.
Ryuk: Шинигами (Бог на смъртта), което оставя тетрадката на Райто. Винаги е приличал на Менсън, и си пада по ябълки.
L: Познат и като Eru само заради невъзможността на японците да кажат "л". Гениален детектив, който тормози Райто. Обича сладки, защото помагат за мисленето.

Misa: за нея може да се говори много. Общо взето единственото момиче което обича Райто, защото не може да има само яой в анимето. За доста голям период от време също притежава Death note.

Mello и Near са наследниците на L. И двамата приличат малко на него, но са доста по-интересни. Mello си пада по шоколад и има доста зъл вид, а Near е симпатично дете-гении, което обича да изобразява нещата символично - с кукли, играчки, зарове...

Символистиката е част от това аниме, запазена марка.
Е, всяко нещо има край с изключение на кренвирша, който има два. Farawell, Raito.

Няма коментари: