03 август 2006

How to make absinth?

"Ако си свариш абсент сам, излиза Наистина психотропен, и около 60-70 градуса.

Технологията е следната:

Береш горчив пелин
(расте из цяла България, но най- много в Добруджа и изто4ните Родопи) FAMILY : Compositae (Composite) GENUS : Artemisia SPECIES : absinthium виж тук на картинката http://www.erowid.org//plants/wormwood/wormwood.shtml)

На четвърт кило горчив пелин се слага с по 1 литър етилов спирт( домашна ракия) и по едно настъргано индиййско орехче. и се затваря добре в някакъв съд( туба от мин. вода) ( в оригиналните рецепти за абсент фигурират и малки количества блатен аир и още някои билки, но те не са кой-знае колко психотропни, нито пък се намират лесно) чака се една седмица, после спирта, разтворил каквото може се слага на мястото на джибрите в казан4е за ракия, и се слага на бавен огън да се дестилира. от серпентинката по4ва да капе абсент, който се събира в шишенце, докато от серпентинката почне да капе само вода. в казана е останала цялата горчилка, а в шишенцето се е събрала бледо жълто-зеленикава те4ност със специфичен аромат, неизвестно , но високо съдържание на абсентин и известно ( 60-70 градуса) съдържание на етилов алкохол. Ритуала на пиене ( а той е и тест за наличието на абсентин) изисква чашка, захар, настърган лед, специална надупчена лъжица и малко вода. в чашата се налива около 25 гр абсент. в надупчената лъжица се слага захар инастърган лед. лъжицата се държи над 4ашата и бавно се налива през нея около 25 гр вода. когато се смеси със студената вода, абсента се "замъглява", но не като мастика, а много по- фино, с цвета на лунен камък. Наздраве и да ви е сладко!
Ефекта трудно се описва, раз4увства те, музиката става прекрасна, цветовете- ярки, и ти е едно такова радостно, и сякаш не просто вървиш а танцуваш....
П.с. ако нямаш казан за ракия можеш да си го направиш сам, трябват ти около 2 метра медна тръби4ка с диаметър 1 см, навита на спирала(серпентина), една тенекия от сирене една алуминиева бутилка от danzka водка или по- голям метален съд, който да се затваря хермети4но (казан)."

1 коментар:

Анонимен каза...

Много полезно! :)
А по начало от абсента, направен по тази рецепта, получават ли се халюцинации?